راهنمای دقیق برای راه اندازی مرکز تلفن سانترال اینترنتی (IP PBX)

راهنمای دقیق برای راه اندازی مرکز تلفن سانترال اینترنتی (IP PBX)

آیا به راه اندازی یک سیستم جدید تلفنی برای کسب و کار خود فکر می کنید؟ شما گزینه های بسیاری دارید و راه اندازی مرکز تلفن سانترال اینترنتی (IP PBX) یکی از آنها است. اگر شما در حال حاضر از Private Branch Exchange (PBX) برای انجام تعاملات مخابراتی کسب و کارتان استفاده می کنید، جابجایی به یک ارائه دهنده Trunk مبتنی بر فضای اینترنت برای اتصال به PSTN ارزشمند خواهد بود. اما این جابجایی، آن طور که به نظر می رسد آسان نیست. به هر حال، شما نمی خواهید که مجموعه ای جدید از مشکلات را برای تماس های دریافتی خود به ارث ببرید. این مقاله به شما کمک می کند تا موارد جدیدی را درباره راه اندازی مرکز تلفن سانترال اینترنتی (IP PBX) بیاموزید. با تفاوت این سیستم با پلتفرم ابری آشنا شوید و از مزایا و محدودیت های آن آگاه گردید.

مرکز تلفن سانترال اینترنتی (IP PBX) چیست؟

مرکز تلفن سانترال اینترنتی، یک دستگاه مخابراتی است که اتصال صوتی به تلفن های رومیزی در یک ساختمان را فراهم می کند. اما تفاوت آن با سیستم های قدیمی در این نکته است که تماس های خروجی و ورودی در این شبکه تلفنی با استفاده از اتصال به اینترنت مدیریت می شوند. بیایید کمی دقیق تر این تعریف را بررسی کنیم. برای این کار باید به معنای IP PBX به خوبی مسلط باشیم. این عبارت از دو بخش IP و PBX تشکیل شده است:

  • بخش IP از Internet Protocol گرفته شده است و به روش های انتقال داده به سرورهای دیگر اشاره دارد. این فناوری به این معنی است که تماس ها در اینترنت ایجاد می شوند.
  • بخش PBX به شبکه تلفن داخلی اشاره دارد. یک PBX هم می تواند در محل شرکت راه اندازی و نگهداری شود و هم می تواند به کمک یک ارائه دهنده خدمات ویپ با استفاده از تکنولوژی فضای ابری میزبانی شود.

مرکز تلفن سانترال اینترنتی می تواند تماس های تلفنی را از طریق اینترنت برقرار کند در حالی که سیستم تلفنی آنالوگ شما در دفتر شرکت به صور کامل حفظ می شود. شما می توانید PBX را با استفاده از سرویس های Open-Source لینوکس کانفیگ (configure) کنید. شما همچنین باید درباره مسیریابی تماس، و مدیریت سرورهای PBX اطلاعات لازم را بدست آورید. جوانب مثبت و منفی متعددی برای این رویکرد وجود دارند. این سیستم ها برای تمام کسب و کارها مناسب نیستند. قبل از اینکه وارد جزئیات شویم خوب است که کمی درباره تاریخچه فناوری PBX بدانیم.

تاریخچه راه اندازی مرکز تلفن سانترال (PBX)

یک PBX بسیار شبیه به یک اپراتور سوئیچ بورد (Switchboard Operator) عمل می کند. بردهای سوئیچ کننده، برای اولین بار در سال 1878 معرفی شدند، دو سال پس از آنکه تلفن اختراع شد.

کارمندانی به اسم اپراتورهای انتخاب کننده که به یک خط تلفن دسترسی داشتند، مسئول برقراری تماس ها بودند. هنگامی که یک تماس خارجی برقرار می شد، در ابتدا اپراتور به آن پاسخ می داد و تماس گیرنده را به مقصد مورد نظر وصل می کرد. دفاتر، سیستم تلفن مخصوص به خود را داشتند و از بقیه شبکه تلفنی عمومی (PSTN) جدا بودند. در آن زمان هزینه های تلفنی برای هر دو طرف مکالمه بسیار زیاد بود. این اقدامات اولین نشانه ها از راه اندازی مرکز تلفن سانترال به صورت کاربردی بودند.

تاریخچه راه اندازی مرکز تلفن سانترال (PBX)

راه اندازی مرکز تلفن سانترال در دنیای مدرن تجارت

در سال 1970 عملکرد مرکز تلفن سانترال تکامل قابل توجهی یافت. مسیریابی اتوماتیک تماس ها به این سیستم اضافه شد. در این برهه تماس های تلفنی داخلی می توانستند بدون نیاز به اپراتور انتخاب کننده پاسخ داده شوند. همچنین، در آن زمان، شماره تلفن های Toll-Free، حجم بیشتری از تماس های تجاری را در بر گرفتند.

در سال 1990، سیستم های تلفن اتوماتیک در دنیای کسب و کار فراگیر شده بودند. شرکت ها ویژگی های پیشرفته ای مانند تلفن گویا (IVR) ، انتقال تماس (Call Forwarding) ، شناسه تماس گیرنده (Caller ID) و فناوری (voip) را کم و بیش، به سیستم ارتباطی کسب و کار خود افزوده بودند.

مدت زیادی از راه اندازی مرکز تلفن سانترال در شرکت ها نگذشته بود که مدیران متوجه نسل جدید سیستم های مخابراتی شدند. نواقصی نظیر هزینه های بالای تعمیر و نگهداری این سیستم ها سبب ایجاد سیستم های PBX میزبانی شده ابری (Cload-based Hosted PBX) و افزایش محبوبیت آنها در بین کسب و کارها شد.

مراکز تماس در اوایل قرن بیستم دارای ویژگی های PBX امروزی مانند هدست ها، برنامه های نرم افزاری و مسیریابی تماس بودند. این نوآوری ها صرفه جویی قابل توجهی را نسبت به سیستم های تلفنی آنالوگ برای سازمان ها در پی داشت. مقاله همه چیز درباره سیستم تلفن PBX یا سانترال تحت شبکه نیز می تواند اطلاعات مفیدی را در اختیار شما قرار دهد.

یک IP PBX چگونه کار می کند؟

سانترال تحت شبکه یا IP-PBX  مکالمات را از طریق بستر اینترنت برقرار می کنند. این کار با تبدیل سیگنال های صوتی آنالوگ به دیجیتال انجام می شود. از آنجا به بعد، تماس مورد نظر توسط یک ارائه دهنده خدمات voip هدایت می شود تا بتواند شروع و خاتمه هر تماس را مدیریت کند. در هسته مرکزی این سیستم، پروتکل Session Initiation Protocol (SIP) استفاده می کند. این پروتکل جهانی به استاندارد سیستم های تلفنی voip تبدیل شده است. برای یک PBX، از SIP trunking استفاده می شود، که چندین کانال صوتی را برای سازمان ها فراهم می کند.

در بخش داخلی یک PBX (که مربوط به محیط داخلی شرکت است) ، تجهیزات بدون تغییر باقی می مانند. کاربران می توانند با یکدیگر تماس بگیرند، Voicemail ها را بررسی کنند و تماس های گروهی را تنظیم کنند. در بخش خارجی PBX، یک ارائه دهنده voip مجموعه ای از اعتبارنامه ها را برای یک یا چند حساب SIP Trunking ارائه می دهد. پس از تایید اعتبار، امکان تماس های دریافتی خارج از سیستم داخلی شرکت به PBX شما ارائه می شود. کاربران همچنین می توانند به صورت خودکار با بیرون از ساختار مخابراتی شرکت تعامل داشته باشند.

PBX با استفاده از دستورالعمل های تنظیم شده خود تعیین می کند که آیا تماس ها به صورت داخلی انجام شوند و یا به PSTN منتقل شوند. شما باید از محدودیت های راه اندازی مرکز تلفن سانترال اینترنتی باخبر باشید. اما قبل از آن خوب است که با مزایای PBX مجهز شده به تکنولوژی voip نیز آشنا شوید.

راه اندازی مرکز تلفن سانترال اینترنتی (IP PBX) و چگونگی کارکرد آن

مزایای راه اندازی مرکز تلفن سانترال اینترنتی

استفاده از سانترال تحت شبکه می تواند برای کسب و کار شما فوایدی به همراه داشته باشد. در اینجا ما برخی از دلایل را برایتان ذکر می کنیم که نشان می دهد سرمایه گذاری بر این نوع از سیستم ها نیز می تواند برای برخی از کسب و کارها منطقی باشد.

  1. هزینه های ارتباطی پایین: راه اندازی مرکز تلفن سانترال اینترنتی هزینه های به مراتب کمتری نسبت به سیستم سنتی آنالوگ برای شرکت ها خواهد داشت. ارائه دهندگان voip مانند ویپ 98 پلن های مختلفی را، بسته به نیاز کسب و کارتان به شما ارائه می دهند.
  2. قابلیت اطمینان بالا بر پایه فضای ابری: شما می توانید PBX موجود خود را به فضای ابری متصل کنید تا اطمینان پذیری آن بالاتر رود. یک سرویس voip می تواند به خوبی از چندین دیتاسنتر استفاده کند. در این صورت، اگر در PBX شما اختلالی ایجاد شود، باز هم می توانید تماس ها را از مسیرهای دیگر برقرار کنید.
  3. با راه اندازی مرکز تلفن سانترال اینترنتی، می توانید سخت افزارهای موجود را نگه دارید: شما می توانید تمام پرسنل و سخت افزار موجود خود را با سیستم جدید هماهنگ کنید و آنها را نگه دارید. تنها چیزی که نیاز دارید، آدرس SIP، رمز عبور و دامنه شما است، که باید تنظیم شوند.
  4. کمترین تغییرات را خواهید داشت: تغییر به پلتفرم جدید اینترنتی، می تواند برای بسیاری از کسب و کارها چالش برانگیز باشد. SIP trunking به عنوان یک دروازه برای تجربه با ارزش یک سیستم تلفن voip نگاه کنید. همانطور که شرکت شما رشد می کند، می توانید تعداد کانال های صوتی را با حداقل پیکربندی (minimal configuration) ممکن افزایش دهید.

محدودیت های راه اندازی مرکز تلفن سانترال اینترنتی

اگر شما یا کارکنان IT شرکت با سیستم های تلفن PBX آشنا هستید، راه اندازی مرکز تلفن سانترال اینترنتی می تواند جایگزین موقت برای حرکت به سوی سیستم های ویپ باشد. با این حال، استفاده از IP PBX برای تمام شرکت ها مناسب نیست. ما در این قسمت ضعف های این سیستم را نیز برای شما بیان می کنیم تا با چشمی باز تصمیم گیری کنید.

  1. لزوم داشتن مهارت فنی: مدیریت یک PBX محلی، کار سختی است و نیاز به مهارت افراد متخصص در زمینه IT دارد. این افراد باید تسلط کافی به محیط لینوکس داشته باشند تا نصب و کانفیگ کردن سیستم به خوبی پیاده سازی شود.
  2. این سیستم از دورکاری پشتیبانی نمی کند: حتی با اتصال به شبکه اینترنت، اکثر سیستم های تلفن PBX محلی نمی توانند از دورکاری پشتیبانی کنند. در سال 2021، این قابلیت برای کسب و کارها بسیار ضروری است. چرا که بسیاری از کارکنان تمایل دارند که در خانه های خود کار کنند. امروزه، قابلیت دورکاری باید به آسانی از طریق کامپیوتر های خانگی، لپ تاپ ها و گوشی های همراه پشتیبانی شود.
  3. توسعه پذیری محدود: راه اندازی مرکز تلفن سانترال اینترنتی توسعه پذیری محدودی دارد. اگر رشد کسب و کار از آنچه که سیستم PBX شما می تواند تحمل کند فراتر رود، پلتفرم با چالش های متعددی مانند سیگنال های ضعیف روبرو می شود.
  4. امکانات کمتر: سیستم های سنتی فاقد برخی از امکانات پیچیده مانند پلتفرم ارتباطی یکپارچه (UCAAS) ، کنفرانس ویدئویی، نرم افزارهای مناسب تلفن های همراه و امکان ارسال پیام های فوری (Instant messaging) به صورت پیش فرض هستند.

مزایای و معایب راه اندازی مرکز تلفن سانترال اینترنتی

راه اندازی مرکز تلفن سانترال اینترنتی

در حالی که راه اندازی مرکز تلفن سانترال اینترنتی ارزان تر به نظر می رسد، با این حال، ممکن است هزینه های تعمیر، نگهداری و تنگناهای فنی برای کسب و کار شما چالش برانگیز باشد. باید بررسی کنید که این هزینه ها برای شما صرفه اقتصادی دارند یا خیر؟

در کنار این تکنولوژی نسل جدیدی از مراکز تلفن سانترال، به نام PBX های ابری وجود دارند که امکانات بسیاری را به سیستم ارتباطی کسب و کار شما اضافه می کنند. اگر نیاز به گسترش تیم پشتیبانی خود دارید ما می توانیم یک سیستم کامل با امکانات فوق العاده را در اختیار شما قرار دهیم. به این ترتیب، دیگر نیازی نخواهید داشت تا با پیچیدگی های PBX لینوکسی، خود را اذیت کنید. برای اطلاعات بیشتر می توانید مقاله سانترال ویپ، انواع و نقش آن در شکوفایی تجارت شما! را مطالعه کنید.

سخن پایانی

امروز بهترین زمان برای ارتقا سیستم آنالوگ سنتی کسب و کار شما است. جابجایی یک سانترال به سیستم voip می تواند بسیار چالش برانگیز باشد. اما یک جایگزین مناسب وجود دارد که این جابجایی را تسهیل می کند. استفاده از پلتفرم SIP Trunk و راه اندازی مرکز تلفن سانترال اینترنتی (IP PBX) ، یک گزینه جذاب برای داشتن هر دو تکنولوژی قدیمی و جدید است که علاوه بر بروز بودن، صرفه جویی قابل توجهی را نیز برای شرکت شما به همراه خواهد داشت. این سیستم بهترین راه برای تغییر تدریجی است و به شما امکان می دهد تا از سخت افزارهای موجود خود استفاده کنید و کارکنان خود را برای تطبیق با تکنولوژی جدید به زحمت نیندازید.

برای اطلاعات بیشتر می توانید با تیم پشتیبانی ما تماس بگیرید. ما به صورت 24 ساعته و در هفت روز هفته پذیرای تماس های شما هستیم.

با ما در تماس باشید

همکاران ما آماده پاسخگویی به سوالات شما هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *